Η ΜΑΚΙ της ΝΕΔΗΣΥ, συνεργάστηκε με τους εθνικιστές του ΕΛΑΜ στην Πάφο

Εθνικιστές Κύπρου

Η Μαθητική Κίνηση (ΜΑ.ΚΙ.) της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.), συνεργάστηκε χθες (16.10.14) με το Μέτωπο Νεολαίας του εθνικιστικού, νεοφασιστικού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στις εκλογές της γραμματείας της ΕΣΕΜ Πάφου, στο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, μέσα από τις οποίες θα εκλέγονταν οι μαθητές που θα αντιπροσωπεύσουν την επαρχία στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (Π.Σ.Ε.Μ.).

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη συνεργασία (γιατί άτυπες ερωτοτροπίες υπήρξαν κατά καιρούς αρκετές, σε διάφορα επίπεδα, όπως π.χ. στις αντί-κατοχικές πορείες), ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα της Κύπρου με την ακροδεξιά (στις τάξεις της οποίας συμπεριλαμβάνονται και νεοναζί), που καταγράφεται και αναμένεται ν’ αποτελέσει (ελπίζουμε πως όχι) την απαρχή για περαιτέρω συνεργασίες της ευρύτερης δεξιάς και στο μέλλον, κάτω πάντα από το κοινό τους σύνθημα του αντί-κομμουνισμού.

Όπως και στην Ελλάδα, όπου Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, εκτός από συγκοινωνούντα δοχεία εδώ και δεκαετίες, κάνουν επίσης επίσημες συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα, έτσι και στην Κύπρο, με αφετηρία την Πάφο χθες, βλέπουμε να οδηγούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι Μ.Α.Κ.Ι., δηλαδή Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, ονομάζεται και το μαθητικό όργανο της ΟΝΝΕΔ της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Καταληκτικά, η χθεσινή, ιστορικά αρνητική και επικίνδυνη συνεργασία των δεξιών και ακροδεξιών στην Πάφο, καταδεικνύει την ιστορικά κοντή μνήμη που διαθέτει το ευρύτερο Ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι δύο παρατάξεις, στη Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που έγινε στις 3 Απριλίου του 2013, πιάστηκαν στα χέρια, μετά από σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν ΕΛΑΜίτες, οδηγώντας στη συνέχεια, τόσο το ΔΗΣΥ, όσο και τη ΝΕΔΗΣΥ, στην έκδοση ανακοινώσεων με τις οποίες χαρακτήριζαν το ΕΛΑΜ ως «μια ακραία και επικίνδυνη φασιστική οργάνωση».

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, την επιλεκτική μνήμη δηλαδή, αντιμετωπίζουν, προπαγανδίζοντας κατά το δοκούν, αναλόγως της περιόδου, την ιστορία και ιστορική αλήθεια σε Κύπρο και Ελλάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s