Παραμονή της 54ης επετείου της Κυπριακής ανεξαρτησίας… κάπου στη Λευκωσία.

ΑΠΟΕΛ-ΑΓΙΑΞ [30.10.14]-Κύπρος Ελληνική σε 5 γλώσσες

Παραμονή της 54ης επετείου της Κυπριακής ανεξαρτησίας, κάπου στη Λευκωσία, συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 στο στάδιο ΓΣΠ, οι οργανωμένοι οπαδοί του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ), σε Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του με τον Άγιαξ Ολλανδίας, δημιούργησαν το πιο πάνω κορεό, με τη σημαία που συμβολίζει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, συνοδεύοντάς το με ένα κίτρινο στενόμακρο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η φράση από τις δεκαετίες του 1950-1960 «Η Κύπρος είναι Ελληνική», σε πέντε διαφορετικές γλώσσες.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κύπρου είναι μεν Ελληνόφωνες ΧΟ (Χριστιανοί Ορθόδοξοι), αλλά το νησί ουδέποτε υπήρξε μέρος της Ελληνικής επικράτειας, όπως προσδιορίζεται από τα σύνορα του Ελληνικού κράτους (Ελληνικής Δημοκρατίας).

Άλλα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην υφήλιο και αναφέρω ενδεικτικά δύο: στην Αυστρία, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Γερμανόφωνες Ρωμαιοκαθολικοί, αλλά η χώρα δεν είναι Γερμανική, ενώ και οι διάφορες χώρες στις οποίες 550 περίπου εκατομμύρια κόσμου είναι Ισπανόφωνες, επίσης δεν είναι Ισπανικές.

Μετά από αυτή την παρένθεση, επιστρέφουμε στην Κύπρο, η οποία, την 1η Οκτωβρίου του 1960 ανεξαρτητοποιήθηκε, με τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους με δικοινοτικό, Ελληνοκυπριακό και Τουρκοκυπριακό, χαρακτήρα, η οποία συμπληρώνει σήμερα 54 ολόκληρα χρόνια ζωής. Μέχρι τότε το νησί βρισκόταν κάτω από διάφορες κατοχές και κυριαρχίες (η Οθωμανική και μετέπειτα Βρετανική υπήρξαν οι μακροβιότερες).

Τα πληθυσμιακά ποσοστά Ελληνόφωνων και Τουρκόφωνων που καταγράφονται στα πλείστα ιστορικά βιβλία, ανέρχονταν, μέχρι τουλάχιστον πριν την Τουρκική Εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974, σε αναλογία 82%-18% αντίστοιχα.

Το οξύμωρο αυτής της «κορεό-ιστορίας», την οποία επιχειρεί ν’ αναδείξει το συγκεκριμένο άρθρο, έγκειται στο γεγονός ότι οι σημερινοί (κατά βάση ακροδεξιοί, εθνικιστές) θιασώτες της ένωσης με την Ελλάδα, οι οποίοι εμπνεύστηκαν την κατασκευή της φωτογραφίας, είναι απόγονοι ανθρώπων οι οποίοι έκαναν πραξικόπημα στο νησί στις 15 Ιουλίου του 1974, δίδοντας μια χρυσή ευκαιρία στην εγγυήτρια (βάσει του Κυπριακού Συντάγματος) Τουρκία, να εισβάλει στην Κύπρο, προς αποκατάσταση της πρότερης έννομης τάξης και δημοκρατίας, κατακτώντας διά της βίας το 33% του εδάφους της χώρας και ανακηρύσσοντας, στις 15 Νοεμβρίου του 1983, ένα παράνομο κράτος που μόνο η ίδια αναγνωρίζει, τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Έτσι, το 18% έγινε, «εν μία νυκτί», κυρίαρχο στο 33% του νησιού, από προγόνους των οπαδών που, εν μία ξάστερη Φθινοπωρινή νυκτί στη Λευκωσία, έφτιαξαν το πιο πάνω κορεό.

ΑΠΟΕΛ-ΑΓΙΑΞ [30.10.14]-Αφοι Παντζιαρή με... σημαία ενωτική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s