Οι Ελληναράδες… του χρήματος.

2014-09-06 21.02.52

Εικόνες όπως η πιο πάνω, αλλά και αυτές που ακολουθούν, συναντά κανείς πολύ συχνά στην Κύπρο, ιδιαίτερα στις παράλιες τουριστικές περιοχές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, παρουσιάζει έξαρση στην Πάφο και ακόμα μεγαλύτερη στον Πρωταρά (Παραλίμνι). Οι ιδιοκτήτες τέτοιων καταλυμάτων, όπως το εικονιζόμενο (π.χ. μπυραρίες, μπαράκια), που από τη μια σπανίως φέρουν Ελληνική επωνυμία, τοποθετούν μερικές Ελληνικές σημαίες στην οροφή του μαγαζιού τους, περιμετρικά του κτιρίου τοποθετούν σημαίες άλλων χωρών (π.χ. Αγγλίας, Ρωσίας), αλλά ΠΟΤΕ την Κυπριακή σημαία.

Είναι οι λεγόμενοι Ελληναράδες του χρήματος, οι οποίοι πουλούν από τη μια ένα ψεύτικο εθνικό-πατριωτισμό, πουλώντας από την άλλη προϊόντα και υπηρεσίες σε ξένους, γιατί θέλουν τα χρήματά τους, ξεπουλώντας, όμως, εντελώς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Άλλοι μαγαζάτορες, στο χώρο κυρίως της εστίασης, πουλούν ΜΟΝΟ Greek food, Greek coffee, Greek frappe και εσχάτως Greek frozen yogurt, πουλώντας επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία για χάριν του χρήματος και μιας δήθεν εθνικοφροσύνης.

2014-09-06 21.03.212014-09-06 21.03.412014-09-06 21.03.46

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s