Γνωστός Χουντικός φασίστας, ο υποδιοικητής της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου.

Εικόνα

Αυτός είναι ο Ιωάννης Αυλωνίτης, υποδιοικητής της Κυπριακής Πολιτικής Άμυνας, γνωστός από το 2010 για ένα αισχρό οπτικό, που ο ίδιος παρήγαγε και ανάρτησε στο διαδίκτυο, μέσω Facebook, στο οποίο δηλητηρίαζε την παιδική ψυχή του τρίχρονου εγγονού του με τα φασιστικά «ιδεώδη», μυώντας τον στη μισάνθρωπη αυτή ιδεολογία και μαθαίνοντάς τον, αφενός να υμνεί και δοξάζει τη Χούντα και αφετέρου, να μισεί θανάσιμα τους Τούρκους και τους κομμουνιστές.

Το συγκεκριμένο οπτικό, περιήλθε εις γνώση του τότε κομμουνιστή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος κατάγγειλε και καταδίκασε το περιστατικό, μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα, που είχε ως αποτέλεσμα ο φασίστας παππούς να οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι «κατέστησε διαθέσιμο ρατσιστικό υλικό που προωθεί την βία μέσω του Facebook».

Μετά την ολοκλήρωση της τρίχρονης δικαστικής διαδικασίας, αθωώθηκε, δυστυχώς, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επειδή «δεν αποδείχθηκε ότι συνδέεται με το εν λόγω φιλμάκι», αποφαινόμενο, επί της ουσίας, ότι «το περιεχόμενο της μικρής ταινίας προκαλεί μόνο λύπη και δεν προάγει φυλετικές διακρίσεις για να δικαιολογείται η ποινικοποίηση του ως πράξη ρατσιστικής ή ξενοφοβικής φύσης».

Η «ταινία», τόνισε το δικαστήριο «δείχνει ένα πολύ μικρό παιδάκι που παίζει μόνο και ως μέρος του παιχνιδιού αναφέρει ότι είναι φασίστας και θέλει να πεθάνουν οι Τούρκοι και οι κομμουνιστές… κανένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να υποκινηθεί σε μίσος ή σε βία εναντίον συγκεκριμένης φυλής ή πολιτικής ιδεολογίας βλέποντας ένα αθώο παιδάκι που δύσκολα είχε ξεστομίσει τις συγκεκριμένες λέξεις και που δεν ξέρει τι σημαίνουν. Ούτε θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι το παιδάκι είναι ‘φασίστας’».

Ο φασίστας παππούς, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την εποχή που καταγγέλθηκε η εν λόγω υπόθεση, δηλαδή το 2010, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου το 2013 επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία αριστερά, ενώ του επιστράφηκαν αναδρομικά και όλοι οι κατακρατηθέντες μισθοί του.

Αξιοσημείωτο είναι τέλος το γεγονός ότι συνήγορος υπεράσπισής του Αυλωνίτη ήταν ο γνωστός εθνικιστής δικηγόρος Λουκής Λουκαΐδης.

*Δείτε το ανατριχιαστικό οπτικό εδώ: Φασίστας παππούς γαλουχεί τον 3χρονο εγγονό του στη Χούντα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s