Ψευδοκράτος-Πολυτεχνείο: Οι ομοιότητες.

Επέτειος ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ), του ψευδοκράτους της Τουρκίας, η σημερινή στην Κύπρο (15 Νοεμβρίου 1983) και η μαθητιώσα νεολαία διοργάνωσε εκδηλώσεις καταδίκης.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε δεξιούς και ακροδεξιούς μαθητές της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) και του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), ΜΟΝΟ με Ελληνικές σημαίες και κεντρικά συνθήματά τους τα «Η Κύπρος είναι Ελληνική» και «Ελλάς Κύπρος Ένωση», στέλνοντας ένα σαφές και συγκεκριμένο μήνυμα: «για εμάς δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κυπριακή Δημοκρατία, δικοινοτικού χαρακτήρα, αλλά μόνο Κύπρος γη Ελληνική».

Image

Από την άλλη βλέπουμε τους προοδευτικούς μαθητές της αριστεράς με Κυπριακές σημαίες στο χέρι, το μήνυμα των οποίων είναι επίσης σαφές και ξεκάθαρο: «καταδικάζουμε το παράνομο ψευδοκράτος, στηρίζοντας το Κυπριακό κράτος, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία και το σύμβολο της κρατικής της υπόστασης».

Image

Image

Image

Οι παραλληλισμοί και ομοιότητες με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα σε δύο μέρες (17 Νοεμβρίου 1973), είναι πέρα από προφανείς. Από τη μια θα έχουμε τους αντιφασίστες (κομουνιστές, αριστερούς, ριζοσπάστες, αντιεξουσιαστές, αναρχικούς, ελευθεριακούς κ.λ.π.) να τιμούν την πραγματική μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν και από την άλλη θα έχουμε τους δεξιούς και ακροδεξιούς της Νέας Δημοκρατίας (π.χ. Άδωνης Γεωργιάδης) και της Χρυσής Αυγής, να δηλώνουν ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Δε θα περάσει ο φασισμός, είμαστε σε διαρκή εμφύλιο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s