ΕΛΑΜ: «Είμαστε Έλληνες εθνικιστές». Ναι αλλά είστε και εθνικοσοσιαλιστές, τουτέστιν ναζιστές.

Όσοι παρακολουθούν συστηματικά, ή σχεδόν συστηματικά, την πορεία και δράση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, εκτός από το να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για πιστή αντιγραφή της Χρυσής Αυγής Ελλάδος, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται και υπερηφανεύονται, εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν και δύο άλλα πράγματα: πρώτον, τις συνεχείς διαδικτυακές αλλαγές τους, όπως για παράδειγμά η μετάβασή τους από το επίπεδο του δωρεάν μπλοκ σε πληρωμένη σελίδα με εταιρική υποστηρικτική διαχείριση, με ετήσια συνδρομή για φιλοξενία (hosting), καθώς και τη διατήρηση δύο domain names, σε τεχνικό επίπεδο, καθώς επίσης και αλλαγές σε λεκτικό επίπεδο, οι οποίες εύκολα μπορούν να εντοπιστούν.

Image

Image

Όσον αφορά τις τεχνικές αλλαγές, παρατηρείται μεν μια συνεχής αναβάθμιση στη διαδικτυακή παρουσία της οργάνωσης, αλλά παραμένει η αδιαφάνεια σε σχέση με την εξασφάλιση πόρων για να προβαίνουν σε αυτές τις δαπανηρές αλλαγές. Ποιος τους επιχορηγεί, ποιος τους χρηματοδοτεί γι’ αυτές τις βελτιώσεις;

Όσον αφορά τις λεκτικές τους αλλαγές, που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ενώ αρχικά στην ενότητα Θέσεις, υποενότητα ιδεολογία, τόσο στο μπλοκ παλαιότερα, όσο και στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης σήμερα γινόταν σαφής αναφορά στον εθνικοσοσιαλισμό (κρίμα που δεν κάναμε ένα print screen τότε για να το αποδείξουμε και οπτικά), σήμερα πλέον αυτό έχει διαγραφτεί, γεγονός που μόνο άσχετο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ακροδεξιάς στη Ελλάδα.

Μια άλλη απάντηση γι’ αυτή τη μεταστροφή έρχεται μέσα από ομοϊδεάτες του ΕΛΑΜ και συγκεκριμένα το μπλοκ Μαύρες Ταξιαρχίες Αυτόνομη Εθνικιστική Δράση στο κείμενό τους με τίτλο: «Αντιγράψτε ελεύθερα – ΓΕ.ΛΑ.ΜΕ» στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα αναφέρονται τα εξής:

Μάλιστα δεν δίστασαν να διαγράψουν και τον κέλτικο σταυρό. Φαίνεται ότι στο Ε.ΛΑ.Μ ενοχλούνται που κάποιοι διαλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο δράσης και έκφρασης, μακριά από κινήματα, εκλογές και λίστες εγγραφής μελών. Να ενοχλούνται όμως και από τα σύμβολα της Φυλής μας; Προφανώς τα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα δεν συνάδουν με την πολιτική ορθότητα και τις τακτικές ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος-κόμματος.

Image

Image

Image

Image

Image

Σε ποιο ακριβώς χρονικό σημείο έγινε αυτή η μετατόπιση δεν το γνωρίζουμε, αυτό που όμως γνωρίζουμε είναι ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Ισχύει αυτό που λέμε άλλαξε ο Μανωλιός, βάζοντας τα ρούχα αλλιώς. Ο Λαϊκός Εθνικισμός, στον οποίο εστιάζει πλέον το ΕΛΑΜ, είναι μια συγγενική, αδερφική ιδεολογία με τον Σοσιαλιστικό Εθνικισμό, η σύμπτυξη των δύο λέξεων μας αποδίδουν τη γνωστή εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, τουτέστιν τη ναζιστική.

Αρκεί να διαβάσει κανείς βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας, της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, της φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας, ακόμα και τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του Διαδικτύου για να διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ισούται με το ναζισμό της Γερμανίας του Χίτλερ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s