Παραμονή της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς ναζί, οι Κύπριοι νεοναζί έκαναν εκδήλωση στήριξης στους Έλληνες αδελφούς τους στη Λευκωσία.

Σαν σήμερα, πριν από 68 χρόνια, συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου του 1944, τα κατοχικά στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας αποχωρούσαν από την Αθήνα, σημαίνοντας έτσι και τη σταδιακή απελευθέρωση ολόκληρης της χώρας από τη σχεδόν τετραετή Γερμανική κατοχή. Μαζί με τους στρατιώτες, αποχώρησε από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και η ναζιστική σημαία.

Παραμονή αυτής της επετείου, οι επιλεκτικά ανιστόρητοι Κύπριοι νεοναζί του ΕΛΑΜ έκαναν εκδήλωση στήριξης προς τους Έλληνες αδελφούς τους της Χρυσής Αυγής στη Λευκωσία.

Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, η εκδήλωση με τίτλο: «Πορεία διαμαρτυρίας: Λευτεριά στους εθνικιστές» είχε χαρακτήρα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς, όπως τους αποκαλούν, κρατούμενους των ομοϊδεατών τους εγκληματιών, δολοφόνων της ΧΑ στην Ελλάδα. Κατάληξη της πορείας ήταν η Ελληνική Πρεσβεία στη Λεωφόρο Βύρωνος.

Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, καμία Κυπριακή σημαία δεν υπάρχει, γεγονός που επιβεβαιώνει το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δεν είναι άλλος από τον αντί-Κυπριακό, αφού στόχο έχουν, εκτός από την κατάλυση της δημοκρατίας, και την κατάργηση του Κυπριακού κράτους.

Λόγω του δικοινοτικού χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του γεγονότος ότι το έμβλημα της κρατικής της υπόστασης εμπνεύστηκε και σχεδίασε ένα Τουρκοκύπριος, οι Κύπριοι εθνικοσοσιαλισταί δεν την αναγνωρίζουν, επιθυμώντας ακόμα την ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, παρασκηνιακά κάνουν στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και βολές, με απώτερο μελλοντικό στόχο τη δημιουργία μιας νέας ΕΟΚΑ υπ’ αριθμό 3, ή γράμμα Γ’.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Advertisements

One response to “Παραμονή της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς ναζί, οι Κύπριοι νεοναζί έκαναν εκδήλωση στήριξης στους Έλληνες αδελφούς τους στη Λευκωσία.

  1. Για τη ψεσινή φιλοχρυσαυγίτικη εκδήλωση του ΕΛΑΜ στη Λευκωσία, αντέδρασαν μόνο το ΑΚΕΛ και η ΚΙΣΑ με ανακοινώσεις τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s