Εκκλησία της Κύπρου: «Η διδασκαλία της Κυπριακής διαλέκτου θα διασπάσει την ενιαία Ελληνική γλώσσα. Όχι στον κριτικό εγραμματισμό, ως παιδαγωγική προσέγγιση».

«Αν ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή», η διδασκαλία δηλαδή, στο πλαίσιο του γλωσσικού μαθήματος, και του τοπικού Κυπριακού ιδιώματος, τότε «θα διασπαστεί η ενιαία Ελληνική μας γλώσσα και παραλλήλως προς την ελληνική γλώσσα, θα δημιουργηθεί μια Κυπριακή γλώσσα, η οποία θα είναι μεν ελληνογενής, όχι, όμως, Ελληνική!».
«Και αφού η γλώσσα είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας με τον οποίο διαμορφώνεται η εθνική μας συνείδηση», συνεχίζει η εγκύκλιος, «θα δημιουργηθεί Κυπριακή εθνική συνείδηση, η οποία σαφώς θα είναι διακεκριμένη από την Ελληνική εθνική συνείδηση», τουτέστιν, ως εξαγόμενο συμπέρασμα ΘΑ ΑΦΕΝΝΗΝΙΣΤΟΥΜΕ, υποστηρίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.
«Το ότι το νέο αναλυτικό πρόγραμμα υποβαθμίζει την Ελληνική μας γλώσσα, νομίζουμε ότι είναι άμεσα συναρτημένο με την παιδαγωγική του προσέγγιση, τον λεγόμενο κριτικό εγγραμματισμό…» ο οποίος «υιοθετεί μια μέθοδο προσέγγισης της γλώσσας και των κειμένων που στηρίζεται στις σχέσεις εξουσίας: επισημαίνει τις σχέσεις εξουσίας, τις αποκαλύπτει, τις αμφισβητεί, τις αναδομεί. Εφαρμοζόμενη αυτή η προοπτική σε μια κοινωνία ήδη βαθειά διαιρεμένη από τη δράση των κομμάτων, θα προκαλέσει ακόμα εντονότερες έριδες και προστριβές», καταλήγει η εγκύκλιος.
Τουτέστιν, ως δεύτερο εξαγόμενο συμπέρασμα, η εθναρχική ακόμα Εκκλησία της Κύπρου, δεν επιθυμεί να γίνονται αποκαλύψεις, γιατί της αρέσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά και μια «τυφλή» κοινωνία με παρωπίδες.
Δεν επιθυμεί να έχει μαθητές σκεπτόμενους κριτικά, γιατί δε της αρέσει ν’ αμφισβητούν, ν’ αναδομούν την εξουσία και επιρροή που και η ίδια η εκκλησία ασκεί πάνω τους.
Τους θέλει άβουλα, κατευθυνόμενα πρόβατα, κατά την Αγγλική couch potatoes, για να πιστεύουν ότι τους λέει, συμπεριλαμβανομένων και των μισών, ή ανείπωτων ιστορικών αληθειών, εφαρμόζοντας το πίστευε και μη ερεύνα: ου ρωτήσεις, ου αμφισβητήσεις, ου αποδομήσεις!
Φωνάξτε λοιπόν μαζί με τον αρχι€πίσκοπο δυνατά: Ζήτω ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα. Να θυσιαστεί η κριτική σκέψη στο βωμό του εθνικού συμφέροντος και συνείδησης. Ζήτω το έθνος και… το χρήμα!

Image

Image

Image

Image

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s