Μουσουλμανική Αδελφότητα Αιγύπτου, Χρυσή Αυγή Ελλάδας: ομοιότητες και συνειρμοί.

Αρκετές είναι οι ομοιότητες ανάμεσα στη Μουσουλμανική Αδελφότητα Αιγύπτου και τη Χρυσή Αυγή Ελλάδας. Τόσο οι ιδεολογικές, ακραίες φουνταμελιστικές, όσο κυρίως οι πρακτικές τους: π.χ. κοινωνικές παρεμβάσεις σε θέματα υγείας, διοργάνωση αιμοδοσιών, καθώς και αγαθοεργές|κοινοφελές έργο, όπως η διανομή τροφίμων κ.α. (οι δεύτεροι πάντα μόνο για Έλληνες).
Όμοια είναι και η εξελεγκτική τους πορεία. Και οι δύο μικρές και άσημες αρχικά οργανώσεις, κατάφεραν, λειτουργώντας οπορτουνιστικά και εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις οικονομικές συνθήκες, μετεξελίχτηκαν σε κόμματα εξουσίας, καταλαμβάνοντας ανάλογες θέσεις. Οι πρώτοι μέχρι και τη διακυβέρνηση της Αιγύπτου, εκλέγοντας τον Ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία της χώρας, οι δεύτεροι με την είσοδό τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο με 21 βουλευτές.
Από χθες μπορούμε να πούμε ότι οι πρώτοι φαίνεται ότι δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν την εξουσία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σʼ ένα ακόμα στρατιωτικό πραξικόπημά για την ανατροπή του ηγέτη τους.
Όσον αφορά στους δεύτερους, ελπίζουμε να μην τους δοθεί ποτέ η παραμικρή ευκαιρία να κυβερνήσουν την Ελλάδα και ας μην μάθουμε ποτέ αν δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν την εξουσία!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s