Ένα φασιστικό πρόβλημα, η «προβολή» του και κάποιες αντιδράσεις.

Επειδή για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα γίναμε δέκτες σχολίων από φίλους του μπλοκ, τα οποία υποστηρίζουν ότι είναι λανθασμένη η τακτική μας να προβάλλουμε, να δίνουμε βήμα και δημοσιότητα, ακόμα και να διαφημίζουμε το φασισμό, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται και εκλαμβάνουν, θα επιθυμούσαμε να σημειώσουμε τα εξής.

1. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν επιλύσεις και ούτε απαλλάσσεσαι από ένα πρόβλημα, μάλιστα μεγάλο και άκρως επικίνδυνο όπως ο φασισμός, με το να το σπρώχνεις κάτω από το χαλί για να μην το βλέπεις, αλλά φέρνοντάς το στην επιφάνεια, ακόμα και στο προσκήνιο, ώστε να ενσκήψει ολόκληρη η κοινωνία σε αυτό, φτάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο.

2. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν αφήνεις το αυγό του φιδιού να επωάσει στην ησυχία του στην αφάνεια, ενώ εσύ γνωρίζεις τι γίνεται και απλά μένεις απαθής, σιωπηρά αποδεχόμενος και ανεχόμενος την όλη διαδικασία εκκόλαψης, για να το βρεις μετά μπροστά σου ως ένα θανατηφόρο πλέον θεριό και να υποδύεσαι ότι βρέθηκες προ εκπλήξεως.

3. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν υπάρχει μόνο η θετική προβολή και διαφήμιση, αλλά και η αρνητική, η σκωπτική και χλευαστική, με άλλα λόγια η προπαγάνδα κατά του φασισμού.

Τέλος, αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, εμείς δε λειτουργούμε με τη λογική της συγκάλυψης.  Είμαστε εδώ για να προειδοποιούμε και ενοχλούμε, όχι για να εθελοτυφλούμε, κλείνοντας συνειδητά τα μάτια στο πρόβλημα.  Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα.  Με την ίδια συλλογιστική, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει Τρόικα, δεν υπογράψαμε μνημόνιο και όλα είναι μια χαρά, αρκεί να μην τα προβάλλουμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s