Ιωάννης Μεταξάς: Το μυθολογικό ΟΧΙ και τα ιστορικά ΝΑΙ.

Όσο και να στεναχωριούνται κάποιοι:

  1. ΝΑΙ ο Μεταξάς ήταν Φασίστας.
  2. ΝΑΙ βολεύτηκε στο Υπουργείο Στρατιωτικών το 1897 επειδή εκεί ήταν υπουργός ο θείος του και όχι επειδή είχε κάποια ιδιαίτερη αξία και καθαρά χέρια.
  3. ΝΑΙ το 1898 ο γερμανόφιλος βασιλιάς Κωνσταντίνος τον έστειλε να σπουδάσει στην Πολεμική Ακαδημία του Βερολίνου με «υποτροφία» και από εκεί απεφοίτησε λάτρης του πρωσικού μιλιταρισμού.
  4. ΝΑΙ όταν ανέλαβε το 1910 πρωθυπουργός ο Βενιζέλος, η βασίλισσα Σοφία (που τον αποκαλούσε Γιαννάκη) υποχρέωσε τον Βενιζέλο να τον προσλάβει ως υπασπιστή του.
  5. ΝΑΙ κατά τον Εθνικό Διχασμό τάχτηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου που δεν ήθελε να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ.
  6. ΝΑΙ στις 26 Μαΐου του 1916 οι γερμανοβουλγαρικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον του οχυρού Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Μεταξάς, ύστερα από πιέσεις του Βασιλιά, έδωσε εντολή να παραδοθεί το οχυρό χωρίς αντίσταση. Για τη στάση του αυτή επικρίθηκε πολλές φορές και χαρακτηρίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «αρχιπροδότης».
  7. ΝΑΙ ήταν φανατικός Βασιλικός και κατεύθυνε σκιωδώς πραξικόπημα κατά της Αβασίλευτης (1923).
  8. ΝΑΙ το 1936 το κόμμα του έλαβε το απελπιστικό νούμερο των 7 εδρών και των 50 χιλιάδων μόνο ψήφων. ΝΑΙ στις 13 /4/1936 διορίζεται από τον βασιλιά Γεώργιο τον Β’ πρωθυπουργός (ο αγγλόφιλος βασιλιάς θα τον ελέγχει πάντα).
  9. ΝΑΙ στις 4/8/1936 ο Μεταξάς κατήργησε τον κοινοβουλευτισμό.

Είναι τόσα πολλά τα ιστορικά ΝΑΙ που δεν αρκεί ένα μυθολογικό σλόγκαν ΟΧΙ για να τα σβήσει.

 Image

Advertisements

One response to “Ιωάννης Μεταξάς: Το μυθολογικό ΟΧΙ και τα ιστορικά ΝΑΙ.

  1. Πολλά και εσκεμμένα τα Ιστορικά λάθη και οι ανακρίβειες του άρθρου, για τα περισσότερα ΝΑΙ η αλήθεια είναι διαφορετική. Σημαντικότερο ατόπημα όλων όμως είναι ότι το ΟΧΙ είναι μυθολογία, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των πάσης φύσεως αριστερών στην προσπάθειά τους να μειώσουν την προσωπικότητα του Ι. Μεταξά. Φαίνεται δεν διαβάσατε το βιβλίο του ιδίου του Γκράτσι όπου αναφέρεται στην συνάντηση που είχε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στο σπίτι του Μεταξά και το μεγαλοπρεπές ΌΧΙ που πήρε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Τελειώνοντας κάτι προς σκέψη: Τα πολιτεύματα είναι για να εξυπηρετούν τον πολίτης, τον λαό και όχι τις περιστασιακές ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Υπό αυτή την έννοια το καθεστώς περιορισμένης Δημοκρατίας του Μεταξά (είχε αναστείλει ορισμένα άρθρα του Συντάγματος, και καλά έκανε, λόγω απειλής ταραχών από το τότε ΚΚΕ) ωφέλησε στο σύνολό του τον ελληνικό λαό και αυτό καταγράφεται από τον διεθνή τύπο τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Αυτοί που ατύχησαν να συλληφθούν και να φυλακιστούν, ας πρόσεχαν να μην δημιουργούν ταραχές σε μιά χώρα που έβλεπε τα σύνεφα του πολέμου να έρχονται. Άλλωστε οι ταραξίες δεν ήσαν Έλληνες αλλά σοβιετόφιλοι οπότε δεν μας απασχολούν στο ελάχιστο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s